Wellnesstuin met zwembad & jacuzzi | Twello, Gelderland

Een tuin die rust uitstraalt door krachtige lijnen

Projecten ontworpen door detuinenvanbosch worden gekenmerkt door een helder lijnenspel, een ingetogen karakter en de creatieve omgang met materialen. Deze tuin mag als voorbeeld dienen. Michiel Bosch en zijn hoveniers creëerden een tuin op maat van de opdrachtgevers, die perfect aansluit bij de modern ingerichte woning.

Het zwembad heeft een moderne uitstraling en is bedekt met een antraciet folie. De Jetstream met tegenstroomsystemen in het zwembad zorgen voor een stroom waar u tegenin kunt zwemmen. Zo maakt u uw baantje zo lang als u zelf wilt. Zelfs in een 6 meter bad kunt u kilometers zwemmen zonder ook maar een keer om te draaien. Het elektrische roldek wat over het zwembad getrokken kan worden, werkt isolerend en beschermd tegen bijvoorbeeld neervallende bladeren.

Het effect van het grote strakke wateroppervlak van het  zwembad vormt een mooi contrast met de beplanting. Grote groepen van eenzelfde soorten laten de beplanting meer spreken; een aaneenschakeling van kleine groepen geeft nooit het hetzelfde effect. Bij deze tuin vertaalt dit zich in grote rechthoekige borders met pennisetum, hortsensia anabelle en rhododendron. De taxushagen als erfafscheidingen zorgen gedurende het hele jaar voor voldoende privacy.

Minimalistische luxe, hoogwaardige materialen, prachtige details. Comfort in kaarslicht. Baden in azuurblauwe luxe!

Overige kenmerken van deze tuin:

  • Oud Hollandse tegels 100×100 cm
  • Jacuzzi
  • Buitendouche
  • Veranda met buitenkeuken met Green Egg
  • Hardhouten robuuste vlonder met ruwe planken

Wij maken graag gebruik van siergrassen in onze projecten. Zij hebben op verschillende vlakken veel te bieden. Vooral in de grote ruimten kunnen zij een meerwaarde betekenen, maar ook in kleinere tuinen zijn deze op zijn plaats. Het ruisen van het gras brengt rust, herfstverkleuring van deze grassen kan een tuin een hele aparte sfeer geven.

Informatie over dit project:

Gerealiseerd in: 2013

Oppervlakte tuin: 1.500 tot 2.000 m2

Type woning: Vrijstaande bungalow aan bosrand

Plaats: Twello | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Onze partner in zwembaden

Bos Zwembaden is onze specialist op het gebied van aanleg, onderhoud en renovatie van zwembaden.

Meer projecten van detuinenvanbosch