Beplanting

Een van de belangrijkste factoren van een tuin is de beplanting. Dát is immers waar het allemaal om draait in een tuin. Planten vormen vier seizoenen lang het groene geraamte, benadrukken het lijnenspel van het ontwerp én daarnaast geven zij rust en kleur.

De stijl van de tuin is bepalend voor de keuze van de beplanting, maar wij houden ook rekening met de grondsoort, standplaats en uw privacywensen. De juiste beplanting zorgt ervoor dat uw tuin de sfeer krijgt die u wenst. Voor een goed beplantingsplan is vakkennis én inzicht nodig.

Een veelgehoorde vraag aan detuinenvanbosch is om een tuin te ontwerpen die “weinig onderhoud” vergt. Met de juiste plantenkeuze kunnen wij een onderhoudsvriendelijke tuin voor u creëren die toch groen is, maar ook het gehele seizoen bloeiend. Door het toepassen van monoborders ontstaat rust en eenvoud in beeld en onderhoud. Wanneer een border immers dichtgegroeid is heeft onkruid weinig kans.

Tip: door het planten van bloembollen in uw tuin verlengt u het bloeiseizoen..

Impressie beplanting

U ziet een aantal voorbeelden van diverse beplantingen die wij veel toepassen in onze projecten. Puur ter inspiratie. Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin.