Parkachtige villatuin in bosrijke omgeving | Epse, Gelderland

Landelijke symbiose tussen woning en tuin

Deze tuin is ontegensprekelijk herkenbaar aan de glooiende lijnen van de borders en het gazon, die de tuin structuur geven. Rondom de woning is juist bewust gekozen voor strakkere lijnen. Herkenbaar zijn de kleuraccenten die door de tuin opduiken, de hoogwaardige materialen die inmiddels een meerwaarde creëren én de sereniteit die de tuin uitstraalt.

Landelijke tuinen staan vaak synoniem voor overdaad. detuinenvanbosch interpreteert de landelijke sfeer op een vernieuwde manier zonder onze eigen stijl te verloochenen.

Buxuswolken, de oprijlaan van grind, zonnige terrassen en de stijlvolle trap van hardsteen, gemetseld in de stijl van de woning, maken het geheel compleet. Wij creëren een tuin die op termijn een meerwaarde betekenen voor de woning, en niet zoals zo vaak het geval is, een obstakel worden.

Dit project in Epse (Gelderland) weerspiegelt deze aanpak. detuinenvanbosch creëerde een tuin op maat, die bovendien perfect aansluit bij de wensen van de eigenaren van deze statige woning.

Omdat een onderhoudsvriendelijke tuin niet gepaard gaat met een overdaad aan bloemen, kozen we om stijlvolle accenten zoals de rhododendron massieven te behouden. De tuin ligt in bosrijk gebied, vanzelfsprekend is er met respect omgegaan met grote bomen in de tuin, zodat een parkachtig geheel ontstaat.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2006

Oppervlakte tuin: 4.000 tot 5.000 m2

Type woning: Vrijstaande rietgedekte villa

Plaats: Epse | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch