Discreet, exclusief en luxueus dakterras met wellnessmogelijkheden | Amsterdam

Vertoeven in hogere sferen

Dit duplex appartement in Amsterdam (IJburg) is exclusief en luxueus ingericht. De inrichting van het dakterras aan de voorkant van de woning is volledig afgestemd op het interieur. De opdrachtgevers kunnen hier zonnen, relaxen, tafelen en aperitieven. Na een drukke werkdag vallen alle remmen weg en krijgt genieten de overhand. Eindeloos genieten van een schitterend voorjaar en een zwoele zomer.

De aanleg van een tuin op hoogte is vaak niet eenvoudig. Je moet met heel wat zaken rekening houden. Zo moet er bijvoorbeeld eerst gekeken worden naar de belasting die het dak kan dragen. Aangezien het hier om een nieuwbouw ging was dat evenwel geen probleem. We konden probleemloos werken met zware, duurzame materialen zoals natuursteen en hardhout voor de vloerbekleding. Ook de installatie van de extra zware jacuzzi bleek geen probleem.

Dit project was een uitdaging door de relatief kleine oppervlakte. We werkten daarom met minimum aan materialen die toch een zekere klasse uitstralen. Om die reden viel de keuze op prefab materialen, antraciet rockpanel als wandbekleding en hardhouten bankirai vlonderplanken in combinatie met een tegel van Chinees hardsteen.

In overleg met de opdrachtgevers is een zeer onderhoudsvriendelijke en tegelijk luxueus dakterras gecreëerd. De LED-verlichting is in elke kleur aan te passen en er is gezorgd voor opbergruimte in de tuinkasten. De jacuzzi zorgt voor een onderbreking in het terras en natuurlijk ook voor een groot gevoel van luxe. Een essentieel element in deze daktuin. Ze kunnen genieten van het bad, van de lounge zithoek én zelfs van een ingenieus geïntegreerde (en draaibare) buitentelevisie met DVD-speler. In deze tuin kun je zowel bij dag als nacht ontsnappen aan de jachtigheid van het bestaan.

De twee palmbomen geven niet alleen een mediterraanse sfeer maar  vormen tegelijkertijd een natuurlijk afdak boven het dakterras en temperen het zonlicht

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2008

Oppervlakte tuin: 50-100m2

Type woning: Penthouse

Plaats: Amsterdam (IJburg) | Noord Holland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

3D Ontwerp

Meer projecten van detuinenvanbosch