Moderne villatuin met zwemvijver (in aanbouw) | Twello, Gelderland

“Les heures claires”… puur minimalisme

Een groot, strak wit huis met veel ramen aan een doorgaande weg in Twello, Gelderland. Hoge, witte muren met donkergrijze aspecten verhullen een hedendaagse tuin met een helder, strak en sober lijnenspel. Genieten met een hoog zengehalte.

Optimale architectuur

Het huis werd ontworpen door Maas Architecten en is een hoogwaardig staaltje van moderne architectuur. Het huis wordt zeer stijlvol ingericht en straalt werkelijk rust uit. Dit is voor het gezin met 2 kinderen dan ook de plek waar iedereen zichzelf terugvindt. De tuinarchitecten Donders en van der Heiden werden in een zeer vroeg stadium ingeschakeld. Zo konden zij optimaal samenwerken met de architecten van de woning om tot een harmonieus geheel te komen.

Zwemvijver als blikvanger

De bestaande woning en tuin werd afgebroken en slechts enkele waardevolle planten werden behouden om later in het tuinontwerp geïntegreerd te worden. Een zwemvijver is ook in deze tuin: het in het oog springende element. Het ligt centraal in de tuin en fungeert als spiegel voor de architectuur van de woning. Wolken schuiven voorbij in het spiegelend wateroppervlak. In de zomer is het zwembad – vlakbij de woning en met optimaal zicht vanuit de keuken – het speelterrein van de kinderen en in de winter is het een mooi object om naar te kijken. De zwemvijver is voorzien van exclusieve onderwaterverlichting en een design inlooptrap.

Grenzend aan de zwemvijver bouwde detuinenvanbosch twee tuinterassen van op maat gemaakte betontegels van 120 bij 120 cm. De houten vlonder geeft de terrassen een extra warmte. Één van de terrassen loopt bovendien door in het poolhouse, zodat een sterk totaalconcept ontstaat. Volgens detuinenvanbosch is net dat totaalconcept de meerwaarde van de tuin.

Wat de beplanting betreft is deze tuin eenvoudig maar stijlvol. Er is gekozen voor mono-borders en primaire beplanting. Grote groepen van dezelfde plantensoort laten een wind van rust door de tuin waaien.

Hardhouten vlonders

De grote hardhouten vlonder met een fundatie van Azobé regels en palen heeft een vlonderdek van geschaafde Alungu planken en zal worden afgewerkt met RVS bevestigingsmateriaal. Deze geschaafde planken zorgen voor een eigentijdse en exclusieve uitstraling.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2015

Oppervlakte tuin: 3000 tot 4000 m2

Type woning: Moderne villa

Plaats: Twello | Gelderland

Architect woning: Maas Architecten

Tuinarchitecten: Donders en van der Heiden

3D-Ontwerp woning

Meer projecten van de tuinenvanbosch