Onderhoud door detuinenvanbosch

Tuinonderhoud is noodzakelijk om uw tuin in optimale conditie te houden. Gras maaien, bemesten of verticuteren, maar ook struiken, hagen en bomen snoeien vraagt om deskundigheid. In overleg met u stellen wij een plan op voor tuinonderhoud, zodat uw tuin het hele jaar door in top conditie blijft. Ook als uw tuin niet door ons is ontworpen of aangelegd is het uiteraard mogelijk om het onderhoud door ons te laten uitvoeren.

Bedrijven en instellingen

Naast het onderhoud voor particulieren, onderhouden wij ook bedrijfstuinen en parken én bovendien ook zorginstellingen en scholen.

Incidenteel onderhoud & onderhoudsabbonementen

Onderhoudsabonnementen worden altijd op maat en naar wens van de de opdrachtgevers gemaakt:

 • Wij inventariseren samen met u de werkzaamheden van uw tuin
 • We bepalen samen welke werkzaamheden u graag zelf wilt blijven doen en welke u graag wil laten uitvoeren door detuinenvanbosch
 • We bepalen samen hoe frequent uw tuin wordt onderhouden. Van twee keer per jaar tot wekelijks onderhoud, wij denken graag met u mee.

Met een onderhoudsabonnement kan goed worden ingespeeld op de behoefte van uw tuin. Daardoor worden eventuele onvolkomenheden direct ontdekt en kan de juiste actie ondernomen worden. Indien gewenst kan een vaste dag in de maand worden ingepland en wij kunnen zelfs wekelijks uw tuin onder handen nemen. Dit biedt zekerheid dat uw tuin er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Tijdens de verzorgingsronden worden alle elementen in de tuin gecontroleerd en naar behoefte van de tuin, geoptimaliseerd. U kunt uw wensen kenbaar maken en wij zullen deze direct of tijdens de eerstvolgende onderhoudsronde uitvoeren.

Boomverzorging

Hoe sterk een boom ook oogt, elke boom heeft verzorging nodig. Wij hebben voldoende kennis en kunde in huis voor professionele boomverzorging. Door periodieke boomverzorging houdt u uw bomen vitaal en blijft de omgeving van de boom veilig.

Gazononderhoud

Met het juiste onderhoud kunt u jarenlang blijven genieten van een prachtig gazon. Wij kunnen uw gazon het gehele jaar door onderhouden. Op het juiste moment in het seizoen verzorgen wij voor u o.a.

 • het maaien, bemesten, walsen en kantsteken
 • verticuteren (tegen vervilting en mos), beluchten (gaten prikken voor zuurstof t.b.v. bodemleven en betere afwatering) en bezanden
 • Bestrijden van mos, onkruid, ziekten, schimmels en plagen (zoals emelten, engerlingen en mollen)

Buitenmeubilair onderhoud

U wilt genieten van een mooi terras zonder alg en viezigheid op de uw meubilair. Wij beschikken over de deskundigheid en materialen om uw terras weer te laten stralen.

Bemesting

Het bemesten van de bodem van uw tuin is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud Planten hebben regelmatig voeding nodig om te groeien, vitaal te blijven en de weerstand tegen bijvoorbeeld ziektes te vergroten.

Iedere plant heeft behoefte aan specifieke bemestingswensen/-eisen. Onze voorkeur gaat uit naar organische meststoffen. Deze zijn goed voor het bodemleven en – niet onbelangrijk – voor het milieu!

Snoeiwerkzaamheden

Snoeien heeft altijd een doel:

 • Versnellen van de groei of de hergroei na het planten
 • Verbeteren van de lichtinval om bijvoorbeeld een gezonde blad-, bloem- en vruchtontwikkeling te bevorderen.
 • Het verkrijgen van een bepaalde vorm, zoals de haagvorrn, leivorm, bolvorm enz.
 • Verbeteren van de vorm om de natuurlijke vorm te optimaliseren.
 • Verkleinen van de afmetingen zonder de natuurlijke vorm aan te tasten.
 • Geheel wegknippen van oude bloemtakken die plaats moeten maken voor nieuwe bloemtakken.

Elke plant heeft zijn specifieke snoeimethoden en -momenten. Als professionals hebben wij ruime ervaring met het snoeien van heesters, vormbomen, hagen, vormsnoei, fruitbomen en klimplanten.

Bestrating en terras

Ondanks het feit dat wij hoogwaardige producten gebruiken bestaat de kans dat de kleur van (betonnen) sierbestrating door weersinvloeden en natuurlijk vervuiling (mos. algen) minder wordt. Om uw bestrating blijvend mooi te houden kunnen algen op uw bestrating behandeld worden, volstaat het meestal om ze regelmatig af te borstelen en sporadisch af te spuiten met de tuinslang.  Ook door het af en toe opnieuw inzanden van uw terras of tuinpad zal uw bestrating er weer als nieuw uitzien.

Let op: sommige materialen kunnen beschadigen bij het afspuiten met een hogedrukreiniger: het verruwt het oppervlak, waardoor het materiaal poreuzer wordt en steeds sneller vuil en groen kan worden. Het gebruik van zeephoudende en zuurhoudende reinigingsmiddelen raden wij eveneens af. Informeer bij ons naar de beste reinigingsmethode voor uw terras.

Uniek bij detuinenvanbosch: Plug & Play systeem als accu-oplader: zonnepanelen op de bus zorgen voor eigen stroomvoorziening

 

DTVB Rebus 03

Accugereedschap: superstil, super milieuvriendelijk, super goedkoop. Maar elke dag vragen aan de klant of die een stroomkabeltje naar buiten wil rollen, is niet de ideale situatie voor elke hovenier. Michiel Bosch van detuinenvanbosch uit Twello bedacht er iets op: een zelfvoorzienend systeem gebaseerd op zonnecollectoren op het dak van de onderhoudsbus. Klik hier voor meer informatie