Verlichting

Goede verlichting moet de schaduwpartijen en nuances in uw tuin accentueren. Iedere tuin, hoe groot of hoe klein ook, heeft opvallende elementen; de verlichting is pas ‘goed’ wanneer er met al deze elementen rekening gehouden wordt. Verlichting moet een aanvulling zijn op het tuinontwerp, waardoor u ook ’s avonds van uw tuin kunt genieten.

Functionele verlichting:

Dit is de onmisbare verlichting in uw tuin. Denk hierbij aan een tuinlamp bij de deur, de verlichting van een tuinpad, verlichting om te lezen op uw plaats of de buitenverlichting om u veilig te voelen in de tuin. Uit onderzoek blijkt tevens dat een verlichte tuin minder aantrekkelijk is voor inbrekers.

Accentverlichting

Met deze verlichting zet u de gewenste objecten in het licht om hierop de aandacht te vestigen. Bijvoorbeeld de statige eik naast het terras, bloeiende struiken, een waterornament of eigenlijk elk object wat u belangrijk vindt in uw tuin.

Sfeerverlichting 

Na de functionele- en accent tuinverlichting wordt als laatste de sfeerverlichting bepaald. Dit zijn de plaatsen in uw tuin waar nog kleine lichtpuntjes gewenst zijn.

LED verlichting voor buiten: duurzaam en energiezuinig

Tegenwoordig is het mogelijk om ook met LED tuinverlichting uw tuin sfeervol en op natuurlijke wijze te verlichten; van het markeren van een pad en het uitlichten van een grote boom tot zelfs het verlichten van de vijver.  LED lichtbronnen kenmerken zich door een zeer lange levensduur en een extreem laag energieverbruik.

Wij werken graag met professionele tuinverlichting van bijvoorbeeld BEGA: Light for house & garden en Deltalight.