Vijvers & Waterelementen

Een vijver of waterelement geeft elke tuin een extra dimensie. Water leeft, water geeft beweging, water geeft extra leven, water zorgt voor biodiversiteit, water geeft verkoeling, water absorbeert “fijnstof”, water vermindert omgevingsgeluiden, water geeft rust, het ontspant lichaam en geest en water prikkelt de zintuigen. Per definitie geeft water ook minder onderhoud, dus misschien ook daarom een reden om eens na te denken over het gebruik van water in de tuin

Een vijver geeft uw tuin een extra dimensie

Het spiegelende wateroppervlak doet uw tuin groter lijken en ziet er bovendien elk seizoen weer anders uit. Maar vooral haalt u met een vijver een heel nieuwe wereld uw tuin binnen. Libellen bezoeken uw tuin om er hun eitjes onder het wateroppervlak te leggen, u maakt kennis met allerlei kleine waterbeestjes, zoals bootsmannetjes en schrijvertjes en waterslakjes, kikkers en padden bevolken binnen de kortste tijd uw tuin en ook vogels zoeken graag de vijver op. Én zelfs de egel kan er komen drinken.

Verschillende soorten vijvers

Een siervijver met waterplanten als kroon op een doordacht tuinontwerp. Een visvijver met een zeer hoge waterkwaliteit. Natuurvijvers met een natuurlijke moerasovergang. Een strakke spiegelvijver. Een zwemvijver om ’s zomers heerlijk in te ontspannen. Of een vijver als visitekaartje bij uw bedrijfspand. Elke vijver heeft zijn eigen unieke karakter én aandachtspunten. Zo vergt het houden van koi karpers in een koivijver een compleet andere aanpak dan bij het houden van een gewone (vis)vijver.

Wilt u echt duurzaam kunnen genieten van een vijver, dan moet u al bij de aanleg rekening houden met wateroppervlak, diepte, soort en hoeveelheid vissen, verschillende filtertechnieken, beplanting en zonligging. detuinenvanbosch heeft uitgebreide kennis van al deze zaken en kan in overleg met u een vijver realiseren die met recht een aanwinst voor uw tuin kan worden genoemd.

Omdat we vijvers op maat maken, kunnen we alle soorten vijvers realiseren. Folievijvers in alle vormen, maar ook designvijvers met een natuurstenen rand, gemetselde vijvers, beeklopen, fonteinen, zwemvijvers met een houten vlonder. Het is maar een greep uit de talloze mogelijkheden. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat uw vijver naadloos kan worden ingepast in uw tuin.

Ecolan Rubberfolie

detuinenvanbosch gebruikt voor het aanleggen van vijvers hoogwaardige rubberfolies van Ecolan. In tegenstelling tot PVC-folies zijn deze rubberfolies UV-bestendig en duurzaam. Ze verharden of verpulveren niet, waardoor u jarenlang zorgeloos van uw vijver kunt genieten. Het liefst plakken we de rubberfolie op maat naar de vorm van uw vijver, zodat er geen lastige vouwen ontstaan waar vuil en zand zich kan ophopen. Ecolan Rubberfolie heeft een garantie van 30 jaar garantie en is bestand tegen wortelgroei.