Groene parkachtige villatuin | Diepenveen, Overijssel

Ruimte, rust, eenvoud, ritme, contrast en licht

Het zijn de kenmerkende trefwoorden van deze organische tuin: ruimte, rust, eenvoud, ritme, contrast en licht, die de klanken van deze tuincompositie vormen.

Het grote grasveld – speelplek voor de kinderen – brengt rust in de hele tuin. Het gazon trekt de tuin helemaal open, terwijl de buitenste contouren dichtbegroeid zijn. Siergras passend bij de rieten kap, wolken van rhododendron én hagen van taxus, beuken en meidoorn, vleien zich behaaglijk langs de woning.

Een Eyecatcher in deze tuin is de grote ovalen plantenbak van cortenstaal. Deze is speciaal op maat gemaakt in onze werkplaats in Twello en huisvest een prachtige solitaire cornus boom.

Onkruid bestrijden hoeft amper tot nooit. Vooral het miscanthus toont zich heer en meester in de hem toegemeten ruimte. Er rest gewoon geen plaats voor planten – die ongewenst –  de kop willen opsteken. De opdrachtgevers kunnen zich met gerust geweten focussen op wat zij het liefste doen: ontspannen in een aangenaam groene omgeving. De overige beplanting toont zich daarbij erg coöperatief. De planten zijn gezonde groeiers en snoeien is amper nodig. Dat meer ingrijpende werk laat de opdrachtgever trouwens uitvoeren door de specialisten van detuinenvanbosch.

Het stoere patina van cortenstaal

Roest mag! Objecten in de meest trendy tuinen zijn vaak van gemaakt van continentaal, een speciale staalsoort die na verloop van tijd vanzelf een oxidehuid vormt. Deze roestfilm oogt niet alleen mooi maar beschermt het staal ook tegen verder doorroesten. Voor wie houdt van warme en natuurlijke materialen die bovendien duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2012

Oppervlakte tuin: 2.000 tot 3.000 m2

Type woning: Vrijstaande rietgedekte villa

Plaats: Diepenveen | Overijssel

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch