Groene moderne achtertuin met zwemvijver | Deventer (Overijssel)

Een groene oase in een drukke woonwijk

Een tuin is méér dan een verzameling planten en bestrating. Een goed aangelegde tuin is een plek om tot rust te komen, om helemaal te onthaasten zonder je te moeten verplaatsen. In deze denkwijze van detuinenvanbosch kon de opdrachtgever van dit project zich helemaal terugvinden. De tuin is een groene oase in de drukke woonwijk de Worp, een plek om te ontspannen en vrienden te ontvangen.

Het geheel van de tuin moest rustig ogen, onderhoudsvriendelijk zijn én in de omgeving passen. De terrassen (hardsteen) bij de woning worden druk gebruikt. Een goed doordacht beplantingsplan van detuinenvanbosch geeft de nodige intimiteit en gezelligheid.

Wij vinden het belangrijk om strakke, heldere lijnen en duidelijke vlakken te benadrukken. Één van de herkenbare basiselementen bij projecten van detuinenvanbosch is daarom het gebruik van grote tegels. Deze hebben wij gecombineerd met een hardhouten vlonder en gebakken klinkers van hoge kwaliteit. Een belangrijk en ecologisch punt waar hierbij rekening is gehouden, is de goede afwatering van hemelwater.

De zwemvijver is goed georiënteerd, zodat hij het grootste deel van dag in de zon ligt. De zwemvijver is uitgerust met een warmtepomp die het water op een constante temperatuur verwarmd, waardoor het zwemseizoen verlengd.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2011

Oppervlakte tuin: 250- tot 500 m2

Type woning: Monumentale villa

Plaats: Deventer | Overijssel

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Ontwerp:

Meer projecten van detuinenvanbosch