Parktuin met zwemvijver in bosrijke omgeving | Epe (Gld.)

Parktuin met zwemvijver in bosrijke omgeving | Epe, Gelderland

Het bewijs dat natuur harmonieus kan samenvloeien met design

Géén tuin met verborgen kamers, maar een gemakkelijk te onderhouden buitenruimte met een zwemvijver als eyecatcher. Dat was de wens van deze opdrachtgever uit Epe die een beroep deed op Michiel Bosch van detuinenvanbosch. Het perceel is aanzienlijk en loopt over in de bosrijke omgeving. Achterin de tuin koos de klant voor een oppervlakte die grotendeels uit gazon bestaat, maar dichter naar de woning en zwemvijver toe, is er net iets meer actie te vinden.

De tuin werkt duidelijk uitnodigend en zal dat in de toekomst nog meer gaan doen

In goed overleg met de opdrachtgever kozen we bewust voor een onderhoudsvriendelijke tuin met grote groepen van eenzelfde soort beplanting. Daardoor oogt de tuin weids en evenwichtig. De bestaande bomen werden geïntegreerd in het ontwerp. Borders en perken met groepen taxus, siergrassen, rhododendrons, buxusblokken, dakplatanen en grote groepen vaste planten zorgen voor een subtiele kleurentoets. Wat dit project extra uitdagend maakte is het verzoek van de opdrachtgever om voorzieningen te treffen om wilde zwijnen te weren in de tuin. Om deze reden plaatsten wij wildroosters en een effectieve omheining rondom de tuin.

Aansluitend aan het imposante woonhuis ligt een ruim terras uit hardsteen dat overgaat in een robuuste vlonder van hardhouten planken die het einde van de zwemvijver markeert. De centraal gelegen zwemvijver, die zeer regelmatig wordt gebruikt, is de blikvanger van de tuin. De strakke omlijsting trekt alle aandacht naar zich toe. Uitgerust met een natuurlijke filterzone, gaat de vijver naadloos over in een zee van groen die tot aan het einde van de perceelgrens reikt.

Het geheel past perfect in de groene, bosrijke omgeving. De imposante bomen reflecteren prachtig in de natuurlijke waterspiegel. Bovendien is het bad helemaal afgestemd op de woning. Doordat elk project maatwerk in de zuiverste zin van het woord is, kunnen we perfect op elke situatie inspelen. Van binnenuit in de woning zie je op die manier al dat alles één mooi geheel vormt. De tuin en het zwembad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom verzorgt detuinenvanbosch in veel gevallen totaalprojecten. Dat is hier ook het geval. De gebakken klinkers, hardsteen tegels, beplanting en het gazon zijn ook ook in deze tuin aangelegd door detuinenvanbosch.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2007

Oppervlakte tuin: 3.000 tot 4.000 m2

Type woning: Rietgedekte villa

Plaats: Epe | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch

Tip: Husqvarna Automower maairobot

Het gazon in deze tuin wordt automatisch gemaaid door de Husqvarna: de originele en onbetwiste leider op het gebied van robot gazonmaaiers. Ontdek hoe u een perfect gazon kunt krijgen door helemaal niets te doen.

  • Uniek maaisysteem
  • Timer
  • Bewegingssensoren
  • Weersbestendig
  • Werkt ook bij oneffen terrein.
  • Laag geluidsniveau & energieverbruik
  • PIN code beveiliging * antidiefstal alarm

Meer projecten van detuinenvanbosch

Groene moderne achtertuin met zwemvijver | Deventer (Ov.)

Groene moderne achtertuin met zwemvijver | Deventer (Overijssel)

Een groene oase in een drukke woonwijk

Een tuin is méér dan een verzameling planten en bestrating. Een goed aangelegde tuin is een plek om tot rust te komen, om helemaal te onthaasten zonder je te moeten verplaatsen. In deze denkwijze van detuinenvanbosch kon de opdrachtgever van dit project zich helemaal terugvinden. De tuin is een groene oase in de drukke woonwijk de Worp, een plek om te ontspannen en vrienden te ontvangen.

Het geheel van de tuin moest rustig ogen, onderhoudsvriendelijk zijn én in de omgeving passen. De terrassen (hardsteen) bij de woning worden druk gebruikt. Een goed doordacht beplantingsplan van detuinenvanbosch geeft de nodige intimiteit en gezelligheid.

Wij vinden het belangrijk om strakke, heldere lijnen en duidelijke vlakken te benadrukken. Één van de herkenbare basiselementen bij projecten van detuinenvanbosch is daarom het gebruik van grote tegels. Deze hebben wij gecombineerd met een hardhouten vlonder en gebakken klinkers van hoge kwaliteit. Een belangrijk en ecologisch punt waar hierbij rekening is gehouden, is de goede afwatering van hemelwater.

De zwemvijver is goed georiënteerd, zodat hij het grootste deel van dag in de zon ligt. De zwemvijver is uitgerust met een warmtepomp die het water op een constante temperatuur verwarmd, waardoor het zwemseizoen verlengd.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2011

Oppervlakte tuin: 250- tot 500 m2

Type woning: Monumentale villa

Plaats: Deventer | Overijssel

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Ontwerp:

Meer projecten van detuinenvanbosch