Wellnesstuin met zwembad | Diepenveen (overijssel)

Wellnesstuin met zwembad | Diepenveen (Ov.)

Samen met de nieuwe aanbouw van deze vrijstaande villa realiseerden wij een deel van deze strakke en onderhoudsvriendelijke wellnesstuin met zwembad. Een tuin zonder zorgen, met een inrichting die het ondernemersgezin vooral quality time gunt. Een tegenwicht van hun harde werken.

Direct aan deze woning ligt een veel gebruikt zonneterras en grote trappartij, beide vervaardigd uit oud Hollands beton. Vanuit hier heeft men overzicht over de parkachtige tuin met zwembad en grote wolken van rhododendrons. De omkaderde tuin schittert door soberheid, maar tegelijk in visie en vakmanschap.

Kenmerken:

 • Oud Hollandse betontegels 100×100 cm
 • Oud Hollandse trapelementen
 • Zwembad
 • RVS Buitendouche
 • Groenblijvende borders
 • van klassiek naar strak
 • hardhouten vlonder
 • vakbeplanting

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2016

Oppervlakte tuin: 2.500-5000m2

Type woning: Villa

Plaats: Diepenveen

Ontwerp: Michiel Bosch

Bijzonderheden:

Onze partner in zwembaden

bos_zwembaden_logo

 

Bos Zwembaden is onze specialist op het gebied van aanleg, onderhoud en renovatie van zwembaden.

Wellnesstuin met zwembad & jacuzzi | Twello (Gld.)

Wellnesstuin met zwembad & jacuzzi | Twello, Gelderland

Een tuin die rust uitstraalt door krachtige lijnen

Projecten ontworpen door detuinenvanbosch worden gekenmerkt door een helder lijnenspel, een ingetogen karakter en de creatieve omgang met materialen. Deze tuin mag als voorbeeld dienen. Michiel Bosch en zijn hoveniers creëerden een tuin op maat van de opdrachtgevers, die perfect aansluit bij de modern ingerichte woning.

Het zwembad heeft een moderne uitstraling en is bedekt met een antraciet folie. De Jetstream met tegenstroomsystemen in het zwembad zorgen voor een stroom waar u tegenin kunt zwemmen. Zo maakt u uw baantje zo lang als u zelf wilt. Zelfs in een 6 meter bad kunt u kilometers zwemmen zonder ook maar een keer om te draaien. Het elektrische roldek wat over het zwembad getrokken kan worden, werkt isolerend en beschermd tegen bijvoorbeeld neervallende bladeren.

Het effect van het grote strakke wateroppervlak van het  zwembad vormt een mooi contrast met de beplanting. Grote groepen van eenzelfde soorten laten de beplanting meer spreken; een aaneenschakeling van kleine groepen geeft nooit het hetzelfde effect. Bij deze tuin vertaalt dit zich in grote rechthoekige borders met pennisetum, hortsensia anabelle en rhododendron. De taxushagen als erfafscheidingen zorgen gedurende het hele jaar voor voldoende privacy.

Minimalistische luxe, hoogwaardige materialen, prachtige details. Comfort in kaarslicht. Baden in azuurblauwe luxe!

Overige kenmerken van deze tuin:

 • Oud Hollandse tegels 100×100 cm
 • Jacuzzi
 • Buitendouche
 • Veranda met buitenkeuken met Green Egg
 • Hardhouten robuuste vlonder met ruwe planken

Wij maken graag gebruik van siergrassen in onze projecten. Zij hebben op verschillende vlakken veel te bieden. Vooral in de grote ruimten kunnen zij een meerwaarde betekenen, maar ook in kleinere tuinen zijn deze op zijn plaats. Het ruisen van het gras brengt rust, herfstverkleuring van deze grassen kan een tuin een hele aparte sfeer geven.

Informatie over dit project:

Gerealiseerd in: 2013

Oppervlakte tuin: 1.500 tot 2.000 m2

Type woning: Vrijstaande bungalow aan bosrand

Plaats: Twello | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Onze partner in zwembaden

Bos Zwembaden is onze specialist op het gebied van aanleg, onderhoud en renovatie van zwembaden.

Meer projecten van detuinenvanbosch

Wellnesstuin | Twello (Gld)

Welnesstuin in Twello (Gelderland)

Een tuin voor waardige en welverdiende rust

Grote tegels met een elastische voeg, hardhouten vlonderplanken, eenvoudige beplanting en strakke betonmuren. Het codewoord lijkt ons duidelijk: onderhoudsvriendelijke materialen. Een gazon is bijvoorbeeld dus niet aanwezig in deze tuin en hiervoor heeft detuinenvanbosch een goede reden: het onderhoud tot een minimum te beperken.

Vrije tijd wordt steeds schaarser. Tijdens de weinige vrije momenten staat genieten in de tuin vaak bovenaan het lijstje. detuinenvanbosch creëerde op verzoek van deze opdrachtgever een plek waar minimalisme hoogtij viert zonder aan gezelligheid in te boeten.

Voor het nieuwe ontwerp tot stand kwam werd de tuin grotendeels ontruimd, maar kozen we bewust om een aantal bestaande elementen in ere te houden. De tuin werd omringd door een omheining van geïmpregneerd, verduurzaamd hout, die aan de zijkant van de woning werd  doorbroken door een coniferenhaag. Dit geheel hebben wij als basis gebruikt voor ons ontwerp. Achter de tuin bevinden zich woningen. Om voldoende privacy te creëren kozen we er daarom voor om ook de bestaande bolcatalpa’s her te gebruiken en te verplanten.

De onderhoudsvriendelijke basismaterialen bleken het uitgangspunt te zijn voor de rest van de tuin. De opdrachtgever besloot samen met detuinenvanbosch om ook de beplanting zo minimaal en onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden. Het uitgangspunt in het concept is de aanwezigheid van siergrassen en bamboe(hagen) als sierplant.

Zwembad als eyecatcher

Water moet rust brengen en overeenstemmen met de omgeving. Op dit gebied heeft een enorme revolutie plaatsgevonden. Jarenlang werd een zwembad weggemoffeld omdat het zorgde voor een te zwaar accent in de tuin, door het contrast van die hagelwitte boorden met het azuurblauwe water. Tegenwoordig is het meer en meer een eyecatcher geworden.

De strakke zwemvijver met design onderwaterverlichting in deze tuin is tijdloos, stijlvol en een genot om in te zwemmen. Aan beide zijden van de zwemvijver is gekozen voor tegels van natuursteen. De houten vlonder loopt door tot in de poolhouse zodat een sterk totaalbeeld ontstaat. Deze wellness ruimte met daarin o.a. een jacuzzi, buitendouche, muziekinstallatie en televisie-aansluiting grenst daarom direct aan de zwemvijver.  Het hout in combinatie met de gekozen betonsoort van de poolhouse  zorgen voor een extra warme uitstraling en de buitenbar maakt het vakantiegevoel compleet.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2007

Oppervlakte tuin: 100-250m2

Type woning: Twee-onder-een-kap-woning

Plaats: Twello | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch

Discreet, exclusief en luxueus dakterras met wellness | Amsterdam (Nh.)

Discreet, exclusief en luxueus dakterras met wellnessmogelijkheden | Amsterdam

Vertoeven in hogere sferen

Dit duplex appartement in Amsterdam (IJburg) is exclusief en luxueus ingericht. De inrichting van het dakterras aan de voorkant van de woning is volledig afgestemd op het interieur. De opdrachtgevers kunnen hier zonnen, relaxen, tafelen en aperitieven. Na een drukke werkdag vallen alle remmen weg en krijgt genieten de overhand. Eindeloos genieten van een schitterend voorjaar en een zwoele zomer.

De aanleg van een tuin op hoogte is vaak niet eenvoudig. Je moet met heel wat zaken rekening houden. Zo moet er bijvoorbeeld eerst gekeken worden naar de belasting die het dak kan dragen. Aangezien het hier om een nieuwbouw ging was dat evenwel geen probleem. We konden probleemloos werken met zware, duurzame materialen zoals natuursteen en hardhout voor de vloerbekleding. Ook de installatie van de extra zware jacuzzi bleek geen probleem.

Dit project was een uitdaging door de relatief kleine oppervlakte. We werkten daarom met minimum aan materialen die toch een zekere klasse uitstralen. Om die reden viel de keuze op prefab materialen, antraciet rockpanel als wandbekleding en hardhouten bankirai vlonderplanken in combinatie met een tegel van Chinees hardsteen.

In overleg met de opdrachtgevers is een zeer onderhoudsvriendelijke en tegelijk luxueus dakterras gecreëerd. De LED-verlichting is in elke kleur aan te passen en er is gezorgd voor opbergruimte in de tuinkasten. De jacuzzi zorgt voor een onderbreking in het terras en natuurlijk ook voor een groot gevoel van luxe. Een essentieel element in deze daktuin. Ze kunnen genieten van het bad, van de lounge zithoek én zelfs van een ingenieus geïntegreerde (en draaibare) buitentelevisie met DVD-speler. In deze tuin kun je zowel bij dag als nacht ontsnappen aan de jachtigheid van het bestaan.

De twee palmbomen geven niet alleen een mediterraanse sfeer maar  vormen tegelijkertijd een natuurlijk afdak boven het dakterras en temperen het zonlicht

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2008

Oppervlakte tuin: 50-100m2

Type woning: Penthouse

Plaats: Amsterdam (IJburg) | Noord Holland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

3D Ontwerp

Meer projecten van detuinenvanbosch