Groene parkachtige villatuin | Diepenveen (Ov.)

Groene parkachtige villatuin | Diepenveen, Overijssel

Ruimte, rust, eenvoud, ritme, contrast en licht

Het zijn de kenmerkende trefwoorden van deze organische tuin: ruimte, rust, eenvoud, ritme, contrast en licht, die de klanken van deze tuincompositie vormen.

Het grote grasveld – speelplek voor de kinderen – brengt rust in de hele tuin. Het gazon trekt de tuin helemaal open, terwijl de buitenste contouren dichtbegroeid zijn. Siergras passend bij de rieten kap, wolken van rhododendron én hagen van taxus, beuken en meidoorn, vleien zich behaaglijk langs de woning.

Een Eyecatcher in deze tuin is de grote ovalen plantenbak van cortenstaal. Deze is speciaal op maat gemaakt in onze werkplaats in Twello en huisvest een prachtige solitaire cornus boom.

Onkruid bestrijden hoeft amper tot nooit. Vooral het miscanthus toont zich heer en meester in de hem toegemeten ruimte. Er rest gewoon geen plaats voor planten – die ongewenst –  de kop willen opsteken. De opdrachtgevers kunnen zich met gerust geweten focussen op wat zij het liefste doen: ontspannen in een aangenaam groene omgeving. De overige beplanting toont zich daarbij erg coöperatief. De planten zijn gezonde groeiers en snoeien is amper nodig. Dat meer ingrijpende werk laat de opdrachtgever trouwens uitvoeren door de specialisten van detuinenvanbosch.

Het stoere patina van cortenstaal

Roest mag! Objecten in de meest trendy tuinen zijn vaak van gemaakt van continentaal, een speciale staalsoort die na verloop van tijd vanzelf een oxidehuid vormt. Deze roestfilm oogt niet alleen mooi maar beschermt het staal ook tegen verder doorroesten. Voor wie houdt van warme en natuurlijke materialen die bovendien duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2012

Oppervlakte tuin: 2.000 tot 3.000 m2

Type woning: Vrijstaande rietgedekte villa

Plaats: Diepenveen | Overijssel

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch

Zwemvijver| regio Utrecht

Natuurlijke tuin met zwemvijver | regio Utrecht

Kleur in elk seizoen

Deze organische tuin kleurt heel natuurlijk en intens in grote toeven oranje. Hoge grassen met opvallende pluimen wiegen zachtjes in de wind. De vegetatie bestaat uit vaste planten die ook in de natuur voorkomen en die na verloop van tijd een eigen leven gaan leiden. We hebben de planten in groepen aangeplant. Met de tijd gaan ze uitzaaien en gaan de verschillende soorten zich wat meer verdelen. De planten hebben een mooie verkleuring in de herfst, zoals op de foto’s is te zien. In elk seizoen is er ook kleur in de tuin. Pas na de winter worden ze gesnoeid om in de lente weer volop te kunnen bloeien.

Een tuin is pas een meerwaarde voor de woning als je er het hele jaar door van kunt genieten.

Kenmerken van deze zwemvijver:

  • deel zwembadtechniek door Bos zwembaden
  • grindoevers
  • waterornament van Belgisch hardsteen

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2014

Oppervlakte tuin: 1.000 tot 1.500 m2

Type woning: vrijstaande villa

Provincie: Utrecht

Ontwerp: Luc Engelhard

Aanleg: detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch

Parktuin met zwemvijver in bosrijke omgeving | Epe (Gld.)

Parktuin met zwemvijver in bosrijke omgeving | Epe, Gelderland

Het bewijs dat natuur harmonieus kan samenvloeien met design

Géén tuin met verborgen kamers, maar een gemakkelijk te onderhouden buitenruimte met een zwemvijver als eyecatcher. Dat was de wens van deze opdrachtgever uit Epe die een beroep deed op Michiel Bosch van detuinenvanbosch. Het perceel is aanzienlijk en loopt over in de bosrijke omgeving. Achterin de tuin koos de klant voor een oppervlakte die grotendeels uit gazon bestaat, maar dichter naar de woning en zwemvijver toe, is er net iets meer actie te vinden.

De tuin werkt duidelijk uitnodigend en zal dat in de toekomst nog meer gaan doen

In goed overleg met de opdrachtgever kozen we bewust voor een onderhoudsvriendelijke tuin met grote groepen van eenzelfde soort beplanting. Daardoor oogt de tuin weids en evenwichtig. De bestaande bomen werden geïntegreerd in het ontwerp. Borders en perken met groepen taxus, siergrassen, rhododendrons, buxusblokken, dakplatanen en grote groepen vaste planten zorgen voor een subtiele kleurentoets. Wat dit project extra uitdagend maakte is het verzoek van de opdrachtgever om voorzieningen te treffen om wilde zwijnen te weren in de tuin. Om deze reden plaatsten wij wildroosters en een effectieve omheining rondom de tuin.

Aansluitend aan het imposante woonhuis ligt een ruim terras uit hardsteen dat overgaat in een robuuste vlonder van hardhouten planken die het einde van de zwemvijver markeert. De centraal gelegen zwemvijver, die zeer regelmatig wordt gebruikt, is de blikvanger van de tuin. De strakke omlijsting trekt alle aandacht naar zich toe. Uitgerust met een natuurlijke filterzone, gaat de vijver naadloos over in een zee van groen die tot aan het einde van de perceelgrens reikt.

Het geheel past perfect in de groene, bosrijke omgeving. De imposante bomen reflecteren prachtig in de natuurlijke waterspiegel. Bovendien is het bad helemaal afgestemd op de woning. Doordat elk project maatwerk in de zuiverste zin van het woord is, kunnen we perfect op elke situatie inspelen. Van binnenuit in de woning zie je op die manier al dat alles één mooi geheel vormt. De tuin en het zwembad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom verzorgt detuinenvanbosch in veel gevallen totaalprojecten. Dat is hier ook het geval. De gebakken klinkers, hardsteen tegels, beplanting en het gazon zijn ook ook in deze tuin aangelegd door detuinenvanbosch.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2007

Oppervlakte tuin: 3.000 tot 4.000 m2

Type woning: Rietgedekte villa

Plaats: Epe | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch

Tip: Husqvarna Automower maairobot

Het gazon in deze tuin wordt automatisch gemaaid door de Husqvarna: de originele en onbetwiste leider op het gebied van robot gazonmaaiers. Ontdek hoe u een perfect gazon kunt krijgen door helemaal niets te doen.

  • Uniek maaisysteem
  • Timer
  • Bewegingssensoren
  • Weersbestendig
  • Werkt ook bij oneffen terrein.
  • Laag geluidsniveau & energieverbruik
  • PIN code beveiliging * antidiefstal alarm

Meer projecten van detuinenvanbosch

Parkachtige villatuin in bosrijke omgeving | Epse (Gld.)

Parkachtige villatuin in bosrijke omgeving | Epse, Gelderland

Landelijke symbiose tussen woning en tuin

Deze tuin is ontegensprekelijk herkenbaar aan de glooiende lijnen van de borders en het gazon, die de tuin structuur geven. Rondom de woning is juist bewust gekozen voor strakkere lijnen. Herkenbaar zijn de kleuraccenten die door de tuin opduiken, de hoogwaardige materialen die inmiddels een meerwaarde creëren én de sereniteit die de tuin uitstraalt.

Landelijke tuinen staan vaak synoniem voor overdaad. detuinenvanbosch interpreteert de landelijke sfeer op een vernieuwde manier zonder onze eigen stijl te verloochenen.

Buxuswolken, de oprijlaan van grind, zonnige terrassen en de stijlvolle trap van hardsteen, gemetseld in de stijl van de woning, maken het geheel compleet. Wij creëren een tuin die op termijn een meerwaarde betekenen voor de woning, en niet zoals zo vaak het geval is, een obstakel worden.

Dit project in Epse (Gelderland) weerspiegelt deze aanpak. detuinenvanbosch creëerde een tuin op maat, die bovendien perfect aansluit bij de wensen van de eigenaren van deze statige woning.

Omdat een onderhoudsvriendelijke tuin niet gepaard gaat met een overdaad aan bloemen, kozen we om stijlvolle accenten zoals de rhododendron massieven te behouden. De tuin ligt in bosrijk gebied, vanzelfsprekend is er met respect omgegaan met grote bomen in de tuin, zodat een parkachtig geheel ontstaat.

Informatie over dit project

Gerealiseerd in: 2006

Oppervlakte tuin: 4.000 tot 5.000 m2

Type woning: Vrijstaande rietgedekte villa

Plaats: Epse | Gelderland

Ontwerp: Michiel Bosch | detuinenvanbosch

Meer projecten van detuinenvanbosch