Tip: lenteklaar maken van terras en meubilair

De dagen worden weer langer en voorzichtig laat het voorjaar zich weer zien. Tijd om lekker de tuin in te gaan dus!

Op plekken waar weinig zon komt en waar het dus lang vochtiger blijft ontstaat vaak een groene waas van algen op bestrating en buitenmeubilair. Dit is niet direct een aantrekkelijk gezicht en dit is voor velen tijd om een voorzichtig begin te maken aan het voorjaarsklaar maken van tuin en terras.

Ondanks het feit dat wij hoogwaardige producten gebruiken bestaatde kans dat de kleur van (betonnen) sierbestrating door weersinvloeden en natuurlijke vervuiling (mos en algen) minder wordt. Om uw bestrating blijvend mooi te houden kunnen algen op uw bestrating makkelijk behandeld worden. Meestal volstaat het om ze regelmatig af te borstelen en sporadisch af te spuiten met de tuinslang. Ook door het af en toe opnieuw inzanden van uw terras of tuinpad zal uw bestrating er weer als nieuw uitzien.

Maar let hierbij wel goed op: sommige materialen kunnen beschadigen bij het afspuiten met een hogedrukreiniger. Hierbij bestaat de kans dat het oppervlak verruwt waardoor het materiaal poreuzer wordt en het juist steeds sneller vuil en groen kan worden. Het gebruik van zeephoudende en zuurhoudende reinigingsmiddelen raden wij eveneens af.

Twijfelt u wat u het beste kunt doen? Informeer bij ons naar de beste reinigingsmethode voor uw terras. Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij uw tuin voorjaarsklaar maken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van detuinenvanbosch.