Blog van detuinenvanbosch: Ondergrondse boomverankering van bioplastic

We planten bomen voor CO2-reductie,  maar om een boom te planten zijn, zoals we gewend zijn in Europa, twee houten boompalen nodig. Daarvoor moet dus een boom worden opgeofferd van 10 à 15 jaar oud.

Iedereen kent het straatbeeld, in het begin staat alles mooi recht maar na een aantal jaren staan de boom en de boompalen er vaak slecht verzorgd bij. De boom groeit wel maar wordt beperkt door de boompalen die helaas gedeeltelijk de functie van de wortels hebben overgenomen. Eigenlijk praten we hier over een “luie” boom ondersteund door twee overleden soortgenoten. Al met al een triest en vooral onnodig beeld.

Hiervoor is een nieuw systeem ontwikkeld: Het biologisch afbreekbare ondergrondse boomverankering van Bioplastic. De voordelen van deze ondergrondse boomverankering zijn:

  • 100% Duurzaam;
  • 100% Verantwoord;
  • Betere groei & ontwikkeling door bewegingsvrijheid van de boom;
  • Esthetischer dan boompalen:
  • Hufterproof;
  • Klimaatneutraal;
  • Maatschappelijk verantwoord.

 

Wat is Bioplastic?

Bioplastic is plastic dat gedeeltelijk of geheel is gemaakt van afvalmaterialen uit biologische bron zoals suikerriet, aardappel zetmeel, cellulose, stro of katoen. Dit materiaal is niet voor enige consumptie geschikt en leggen zo geen beslag op de voedselketen.

Bioplastics zijn vaak zo ontworpen dat zij biologisch afbreken of kunnen worden gecomposteerd met behulp van schimmels, bacteriën, micro-organismen en enzymen.

Bioplastics kunnen in de meeste gevallen direct als vervanger van olie gebaseerde kunststoffen dienen. Zij kunnen chemisch gelijk zijn aan de chemische eigenschappen van industriële plastics. Dat is dus precies wat wij doen.

Bron: Natural Plastics