Vlonders
Een houten vlonder is een echte blikvanger in uw tuin. Het zorgt voor een natuurlijke, warme en exclusieve uitstraling. Het kan een alternatief zijn voor bestrating, maar wordt ook steeds vaker gecombineerd met verschillende soorten bestrating. Vlonders kunnen niet alleen in de tuin worden toegepast, ook op het balkon of dakterras creëer je met een houten vlonder een sfeervol effect. In de ontwerpen van detuinenvanbosch worden vlonders vaak langs de waterkant van een (zwem)vijver gesitueerd, waardoor – bij de juiste toepassing – het idee van een zwemsteiger kan ontstaan.
Hardhouten vlonderplanken
Hardhout zorgt voor een warme uitstraling waarbij u er voor kunt kiezen om deze op een natuurlijke wijze te laten vergrijzen. Heeft u voorkeur voor een duurzaam en robuust geheel, van – bijna – parketvloer met blinde montage en een geschaafde plank of juist voor een robuust vlondertoepassing met ruwbezaagde vloerdelen? Voor smalle en brede planken of een combinatie hiervan? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Wij denken graag net u mee.
Bamboe vlonderplanken
Botanisch gezien is bamboe eigenlijk een grassoort. Een gras echter, dat ‘verhout’ en daardoor de speciale houteigenschappen krijgt. Door een aantal nauwkeurige bewerkingen ontstaat een hoogwaardig product dat vooral door zijn hardheid zeer geschikt is voor vloer toepassingen.
Composiet vlonderplanken
Ook wel bekend als hout-polymeer composieten, hout alternatieven of synthetische vloeren, hebben composiet de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Het is een milieuvriendelijk hout alternatief dat plastic en houtvezel combineert en relatief weinig onderhoudt vergt. Er zit echter wel ontzettend veel kwaliteitsverschil in dit materiaal, vanzelfsprekend werken wij als professionals enkel en alleen met de meest kwalitatieve producten.
Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels over onder andere bescherming van de natuur, legaliteit en over de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders. Het FSC-systeem is er op gericht dat ook in de toekomst de natuur behouden blijft en de bevolking, bedrijven en consumenten kunnen profiteren van wat het bos hen te bieden heeft. Zo mag in een tropisch oerwoud per hectare slechts één keer in de dertig jaar een beperkt aantal bomen gekapt worden. In de tussentijd kan het bos zich herstellen en in sommige gevallen wordt het bos, hierbij geholpen door het planten van bomen.